Когато осъзнаването настъпи

Вашият приятелски кръг ще намалее. Ще забележите, че обичайните разговори с приятели и познати някак си не се получават. Уж всичко е както преди, но по някаква причина не ви е интересно. Вече нямате желание да поддържате разговори от сорта всичко е лошо и всички са лоши, работата е безинтересна, бизнеса не върви добре, съпруга ми е ужасен, държавата е прогнила и т.н. Нямате желание да играете игрички.

По тази причина е възможно да станете неудобен за някои от приятелите си, да се превърнете в човека, който с цялото си поведение им напомня, че кралят е гол. Ще ви стане трудно да работите по тема, която не одобрявате или да правите нещо, в което не виждате смисъл. Ако на старата ви служебна позиция сте били задържани от необходимост, страх, навик или закостенялост, това обстоятелство веднага ще излезе на повърхността и ще ви се наложи да вземете мерки по въпроса.

Има вероятност връзката ви да се разпадне по шевовете, защото повечето взаимоотношения не са достоен съюз на равни, а плетеница от взаимозависимости и компенсации. Усещайки, че ви губи, партньорът ви ще положи усилия да ви върне, но вие ще реагирате на всички упреци с изненада и неразбиране, като при опит на извънземно да установи контакт с вас на марсианския език. Ще се почувствате самотни, защото всички ненужни връзки, изградени върху недостатъчност, празнота, консуматорство и егоизъм ще са отпаднали. Първоначално тази нова, незнайно откъде образувала се празнотата ще ви изплаши като надвиснала мрачна бездна, но после постепенно ще започне да се изпълва с това, което е живо и присъства във вас. Няма да можете повече да заблуждавате себе си или другите. Почти физически ще чувствате всяка неистина – независимо дали тя е предизвикана от думи, мисли или действия. Ще усещате драскането на котешки нокти в душата си всеки път, когато изречете или направите нещо, в правотата на което не варвате. И не, повече никога няма да можете да се отървете от това странно усещане.

Изведнъж ще откриете, че хората около вас масово страдат. Обаче, те не страдат, защото двействителност водят тежък живот, а страдат от илюзията, че нещо в техния живот не е наред. И ако по-рано сте били твърде заети да преживявате собствените си душевни болки и терзания, сега ще започнете да чувствате цялото страдание на околните, защото междувременно вашата горест ще е изчезнала. В този момент ще развиете желание да помагате на всички с каквото можете. Ще се почувствате засрамени за много от вашите минали думи и действия, защото ще трябва да се изправите пред истината и да признаете, че източникът на всичките ви проблеми не е някой отвън, а вие самите.

Щом осъзнаете това, срамът ще изчезне и вътрешният мир най-накрая ще заеме мястото си. Ще говорите по-малко защото всичко, което сте казвали от страх, завист, егоизъм и гняв ще изчезне. Вече няма да пишете злобни коментари в социалните мрежи, защото няма да е важно и необходимо за вас. Дори има шанс за известно време изобщо няма да нямата желание да напишете нищо, а онова, което сте писали преди да ви се струва глупост. И ще се окаже, че наистина мълчанието е злато, което често не оценяваме заради бясното темпо на съвремието. Съществуващата ви представа за вашата абсолютна правота ще се срине. Ще разберете, че дългогодишното ви вътрешно убеждение, че вашето мнение по презумпция е правилно, а всички останали са погрешни, е една голяма, опашата лъжа. Тогава ще откриете ново безкрайно пространство от варианти и възможности, ще разберете че всички ограничения са единствено проекция на собствения ви ум.

Ще поемете отговорност за себе си. Ще разберете, че няма смисъл да очаквате каквото и да е от съдбата, и че никой нищичко не ви дължи. Ще ви се наложи да признаете пред себе си, че всички обстоятелства в живота ви са резултат от вашите лични избори, а не зависят от външни фактори –безскрупулен шеф, неподходящ партньор, завистлива приятелка и т.н.

Вие живеете точно живота, който сте си пожелали и заслужавате, и няма да получите нищо повече, докато не поемете пълна отговорност за това, което имате сега. Точно в този момент личната отговорност ще престане да бъде бреме за вас, а ще се превърне в единствения истински и логичен ред на нещата от живота. И така, ден след ден, всичко повърхностно, изкуствено и лицемерно около вас ще започне да се руши, създавайки вътрешни празнини. Същевременно истинските неща покрай вас и във вас ще излязат на повърхността, ще започнат да растат, да се развиват, да стават все по-устойчиви, като постепенно ще запълнят появилите се празнини.

Честно казано, възможно е тази ваша метаморфоза да не е нежен и приятен процес, а съкрушителна абстиненция към навиците и рутината, придобити с годините. Но ако сега тази цена да ви се струва висока помтете, че тези от вас, които проявят кураж и упоритост да се измъкнат от стериотипите на обществото и ежедневието, и които успеят да се отърват от останките на разбитите си ментални шаблони, ще заживеят по качствено нов, съзидателен начин. Те ще разберет, че всяко усилие си е струвало, защото всъщността си е било ключовя инветиция в собственото им по-добро бъдеще.

Recent Posts
за любовта, вярата и секса по наполеон хил